Kan man opprette eFaktura eller AvtaleGiro på et kredittkort?

Hvis man har et kredittkort og ønsker at faste regninger skal betales med dette kortet, bør det ikke være noe stort problem. De fleste banker, som blant annet Sparebanken Vest: spv.no tilbyr dette alternativet til sine kunder. eFaktura og Avtalegiro gjør det enklere å betale regninger, ettersom de sendes direkte til nettbanken din.

Velger man å betale på denne måten slipper man å legge betalingsinformasjon som KID nummer inn i nettbanken når regningen skal betales. Det er også mulig å spare penger, siden det som regel er fakturagebyr på fakturaer som sendes i posten. eFaktura.no har regnet ut at man kan spare 3 100 kroner i fakturagebyrer.

Ikke alle tilbyr avtalegiro

Så lenge man har god kontroll over saldoen på kredittkortet sitt, er det ikke noe problem å knytte faste utgifter opp mot dette i form av eFaktura eller avtalegiro. Problemene kommer hvis man ikke har en god oversikt, og saldoen ikke gjøres opp. Da kan beløpene bli høye når renter og gebyr legges til beløpet.

Hvis man ønsker å knytte faste regninger opp mot kredittkortet, må man sjekke om aktøren man har kortet fra tilbyr dette. Det er ikke alle som gjør det, og noen tilbyr bare eFaktura. Det er viktig at man har tilgjengelig midler på kredittkortet til å betale, men eFaktura følger personnummeret og vil bli tilgjengelig hos alle bankene man er tilknyttet.

Enklere måte å betale regninger på

Tiden hvor man får en faktura i posten er forbi, og veldig mange mottar nå regninger som eFaktura eller Avtalegiro. DNB skriver litt om forskjellen på disse. eFaktura er en regning som dukker opp i nettbanken og man må godkjenne at den skal betales. Men man slipper å legge inn betalingsinformasjon samt KID-nummer.

Avtalegiroer betales automatisk så sant fakturaen er innenfor den økonomiske rammen man har oppgitt som grense. Når man betaler fakturaer i nettbanken pleier man å få spørsmål om man vil knyttes opp mot en avtale om eFaktura eller Avtalegiro for fremtidige fakturaer fra denne aktøren. Velger man å si ja til det, vil neste faktura komme rett til nettbanken.

Rentefri fakturabetaling med kredittkort

Tidligere ble fakturabetaling med kredittkort belastet renter med en gang. Det gjorde at mange kviet seg til å betale regninger med kredittkort, ettersom dette fort kunne bli dyrt. Det skilte seg fra når man brukte kredittkortet til å kjøpe varer og tjenester, hvor man hadde en rentefri periode. Fra 2018 ble dette likestilt, og nå er gjelder samme vilkår.

En del kredittkort er knyttet opp mot forskjellige bonusløsninger, som for eksempel bonuspoeng hos SAS. Det betyr at man faktisk kan ha en fordel av å betale regninger med kredittkort. Du kan lese mer om dette på Låneportalens side. Uansett vil det å betale eFaktura og Avtalegiro med kredittkort stille krav om at man har oversikt på kortets betalingsbetingelser.

Flere anbefaler eFaktura

Flere av aktørene anbefaler at man benytter eFaktura. Man må da godkjenne betaling av regningen, og vil ha mer kontroll. Hvis du har kredittkort hos en annen bank enn hovedbanken din, kan eFaktura være en fordel. Denne følger nemlig personnummeret, og vil da dukke opp i begge nettbanker. Man kan da velge om betalingen skal skje fra kredittkortet eller lønnskontoen.

Det er vanlig at selve kredittkortregningen betales med eFaktura eller Avtalegiro i nettbanken. Tidligere var det vanlig at banken hadde et minstebeløp på fakturaen, men det har blitt bestemt at hele den utestående saldoen skal føres på fakturaen. Denne kan man endre selv hvis man vil betale litt mindre, og heller ta den kostnaden det er å ha noe utestående.

Fullt mulig

  • Man kan betale eFaktura med kredittkort
  • Sørg for å ha oversikt over saldo og betingelser for kredittkortet

Det er fullt mulig å betale eFaktura med kredittkort, og hos en del aktører også Avtalegiro. Så sant man har god oversikt over saldoen og kortets betalingsbetingelser, bør det ikke være noe problem. Efaktura følger personnummeret ditt, og hvis kredittkortet er knyttet opp mot en annen bankforbindelse enn det som er hovedbanken din, kan du velge hvor den skal betales.