Fordeler med kredittkort når man er pensjonist

Livet begynner som kjent etter at man har fylt 66, og dagens pensjonister er yngre og sprekere enn aldri før. Som pensjonist har man frihet til å reise og bestemme over sin egen tid, og det er ikke uvanlig at norske pensjonister tilbringer mange måneder av året i utlandet. Agricard.no tilbyr kredittkort for pensjonister.

Som pensjonist med kredittkort kan man få en rekke gode rabatter og tilbud på varer og tjenester som bil, strøm, bolig, fritid, reise og telefoni. Dette er selvfølgelig noe alle har bruk for, uavhengig av alder. Men som pensjonist går man ned i lønn og får derfor redusert kjøpekraft. Da kommer rabattene ekstra godt med!

Gode grunner til å søke om kredittkort

Det er stor konkurranse om å kapre kunder på kredittkortmarkedet, og de aller fleste kredittkort tilbyr i dag en periode på 45 til 50 dager med rentefri kreditt. Et kredittkort kan dermed gi pensjonisten større frihet og fleksibilitet, siden man ikke er avhengig av å vente til trygden kommer inn på konto. Et godt kredittkort har heller ingen årsavgift.

Man bør helst velge et kredittkort som gir rabatt på varer og tjenester. Med et kort fra Re:member får man gode rabatter i mer enn 200 ulike nettbutikker. Et kort som gir cashback er selvfølgelig også et godt alternativ, Norwegian-kortet har for eksempel 1 % opptjening på varekjøp opp til 100 000 for hvert kalenderår.

Gratis forsikring

Mange pensjonister reiser mye, og da kommer det godt med å ha et kredittkort med gratis avbestilling og reiseforsikring. Veldig mange kredittkort, som for eksempel Re:member, tilbyr denne forsikringen hvis man betaler mer enn 50 % av reisen med kortet. Det er også vanlig at man kan få rimelige forsikringer mot ID-tyveri og egenandel ved skade på leiebil.

Noen kredittkort gir ikke bare rabatt på forsikring, men også cashback. Trumf Visa er et kort som kan by på 2 % Trumf-bonus på noe så dagligdags som dagligvarer, og det er ikke dumt om man er pensjonist med lite å rutte med. Bonusen kan overføres til bankkonto, eller brukes hos for eksempel SAS EuroBonus og Nordic Choice Club.

Bedre kontroll på økonomien

Det er viktig å ha kontroll på økonomien, uansett alder. De fleste kredittkort har en app man kan laste ned for å ha oversikt over forbruk og innbetalinger, noe som kommer godt med for en teknologivant pensjonist. Man kan også velge å få en månedlig faktura på papir, som spesifiserer hva kortet har blitt brukt til.

Med bedre oversikt over forbruket, følger også bedre reklamasjonsrettigheter på kjøpene. Ikke bare er det lett å se hva man har betalt for med kredittkortet, men det er også enklere å reklamere på ukjente transaksjoner. Har man betalt for varer som ikke er levert med kredittkortet, så kan man også reklamere på dette gjennom kredittkortselskapet.

Bruk av kredittkort i utlandet

Et kredittkort har alltid en kredittgrense, og det er fornuftig å ikke søke om høyere kredittgrense enn man egentlig trenger. Kredittgrensen gjør at kredittkortet er vanskeligere å overtrekke enn et vanlig bankkort, da transaksjonene vil bli avvist når totalsummen har oversteget den aktuelle grensen. Dette gir en ekstra trygghet når kortet er med på ferie eller andre reiser.

Det er som regel helt trygt å bruke kredittkort i utlandet, men husk å betale i lokal valuta. Da unngår man å bli lurt med dårlige vekslingskurser. Kjøp i utlandet har som regel rentefri kreditt, men ikke ta ut penger i minibank. På en del kredittkort vil nemlig renten begynne å løpe umiddelbart etter uttak.

Kort oppsummert

  • Rabatter på varer og tjenester
  • Gunstige forsikringsordninger
  • Trygt å bruke i utlandet

Kort oppsummert, så har pensjonister de samme behov som andre voksne for billige flybilletter og gunstige forsikringer. For pensjonister som reiser mye kommer et kredittkort særdeles godt med, da det er trygt å bruke i utlandet og gir større fleksibilitet. Holder man seg mest hjemme kan et Trumfkort med rabatt på matvarer være midt i blinken.