Er det mulig å få kredittkort på dagen?

Å sende søknader går raskere i dag enn noensinne. Finn ut hvor raskt det går an å få innvilget kredittkort, her!

Det er mange som ønsker seg kredittkort, men ikke alle søkere kommer gjennom nåløyet. Vurderer man å skaffe seg et kort bør man lese seg opp på ordningen. Dette kan man gjøre flere steder, hvor det finnes en rekke artikler om emnet.

Vi skal også gå i dybden på denne måten å låne penger på her.

Med dagens digitale teknologi går det raskt å søke, og man kan ofte få innvilget lån og kredittkort på dagen. Søknadsskjemaer er tilgjengelige på nett.

Disse tar ikke lang tid å fylle ut. I tillegg foregår kredittsjekker automatisk, hvilket betyr at man kan få svar nærmest umiddelbart. Da gjenstår det kun å vente til kortet ligger i postkassen.

Behandlingstiden varierer sier Nordea, som er blant de største kortilbyderne i Norge. Noen ganger må de gjøre ekstra grundige kredittsjekker.

Verdt å huske på

Et kredittkort kan være et godt supplement til ens privatøkonomi. Er man imidlertid uforsiktig, kan det bli en ubeleilighet. Den effektive renten er kjent for å være høy, og ofte er det snakk om høyere enn 25 %. Derfor gjelder det å finne et så gunstig tilbud som mulig, ved å lete gjennom det store markedet.

Muligheten til å få innvilget kortet på dagen, kan ikke regnes som et stort pluss ved å eie et slik kort. Det er dumt å ende opp med et dårlig kredittkort; ingen ønsker å betale for mye. Man bør orientere seg om faktorer som effektiv rente, og sjekke om det er gebyrer knyttet til kortet.

Se også her: https://www.kredittkortinfo.no/kredittkort-på-dagen/

Effektiv og nominell rente

Når man leter etter beste rente, må man huske på forskjellen på nominell og effektiv rente. Den nominelle renten er selve grunnrenten, og gir et unøyaktig bilde av hva man skal betale.

Den effektive renten, derimot, er kredittkortets totale kostnad. Denne er individuell, da den fastsettes etter man har søkt og blitt kredittvurdert av kortselskap/bank.

Effektiv rente vil alltid være høyere enn den nominelle renten. Siden det av og til er den nominelle renten som markedsføres, må man derfor være obs på dette. Man skal vite nøyaktig hva renten vil bli før man takker ja, slik at man kan finne ut om man har råd til å betjene kredittkortet.

Unngå Luksusfellen

Det er fort gjort å glemme at pengene man bruker gjennom kredittkort, må betales tilbake. Hver bidige krone. I visse tilfeller er det snakk om mer penger enn man har brukt, særlig hvis man har gått over den rentefrie perioden. Derfor bør man unngå å kjøpe unødvendige ting man ikke trenger, som man vil slite med å betale tilbake.

Er man typen som gjør impulskjøp, bør man la kortet ligge hjemme når man er på handletur. Å ta med kortet på en bytur med alkohol involvert, er heller ikke smart. Mange av de som havner på programmet Luksusfellen, er de som bruker maks kreditt på kredittkort. De tar dessuten opp nye lån for å nedbetale gamle, hvilket er ugunstig.

Mislighold

Å unnlate å betale kredittkortregning kan få store konsekvenser. Banken vil iverksette tiltak for å få tilbake pengene sine. Først får man sendt ut en påminnelse om betaling. Deretter sender banken ut purring, og her blir det lagt til gebyr.

Neste steg er varsel om inkasso. I neste steg sendes krav til inkasso, og det registreres betalingsanmerkning.

Har man fortsatt ikke betalt etter det, risikerer man tvangssalg av bolig eller andre eiendeler. Å ende opp med betalingsanmerkning er det siste man ønsker seg. Det kan få konsekvenser for ens økonomiske frihet, og hindre en i for eksempel å få jobb eller å gjøre større innkjøp. Derfor skal man alltid betale kredittkortregninger i tide.

Det viktigste å huske

  • Selv om man kan få svar raskt, bør man tenke seg om før man takker ja
  • Ved å signere med BankID går det fort å få innvilget kredittkort

Det er mulig å få kredittkort på dagen, ettersom kredittsjekker gjøres automatisk. Det tar ikke lang tid å fylle ut søknadsskjema. Hvis du har flere spørsmål om produktet finner du svar på det meste hos SPV.

Samtidig er det viktig å tenke seg om før man takker ja; man må ta forholdsregler når man skaffer seg et kort med kreditt. Man skal kunne betale tilbake det man har lånt, og for all del unngå mislighold.